Pečený guláš podle Honzy Musila
Seznam surovin
- hovězí maso 1/2 kilogramu
- cibule bílá 2 kusy
- cibule červená 2 kusy
- česnek
- sůl
- olej
- koření chilli
- majoránka
- paprika sladká (mletá)
- jablka 3 kusy
- paprika 1 kus (čerstvá)
Postup přípravy
Maso omyjeme nakrájíme na opravdu drobné kostičky, přihodíme na bílou, do zlatova osmaženou cibulku. Zasypeme paprikou a podlijeme vodou. Celé to po třech minutách dáme do skleněné pečící misky, přidáme na drobnou nakrájenou papriku, sůl, česnek, chilli a zapečeme cca 1 hodinku v troubě na 220 °C.
Po hodince přihodíme na kolečka nakrájenou červenou cibulku, přidáme majoránku a nastrouhaná jablka.
Zapečeme opět cca 20 minut a je hotovo. Jablka guláš zahustí, to proto, že se určitě zeptáte proč do guláše jablka dávám.
Mám to rád s chlebem, ale můžete si k tomu dát cokoliv, podle libosti.
Načítám komentáře...