Pražská hovězí roláda
Seznam surovin
- hovězí maso 400 gramů (zadní - kus vhodný na roládu)
- vejce 4 kusy
- šunka 100 gramů
- slanina 100 gramů
- hrášek zelený 100 gramů
- vývar masový 4 decilitry
- mouka pšeničná hrubá 2 lžíce
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- olej 3 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Šunku nakrájíme na kostičky a lehce opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme hrášek a rozšlehaná vejce, osolíme, opepříme a umícháme do polotuha. Směs odstavíme a necháme vychladnout.
Mezitím maso rozklepeme přes potravinovou fólii na tenký plát (díky fólii se maso nepotrhá a
necáká z něj šťáva).
Vychladlou vaječnou směs smícháme s hrubou moukou a rozetřeme na plát masa. Stočíme ho do rolády, převážeme ji provázkem, poklademe plátky slaniny a vložíme do pekáčku. Roládu podlijeme vývarem a pečeme asi 40 minut v troubě vyhřáté na 170 °C za občasného přelévání výpekem.
Upečenou roládu vyjmeme z pekáče, výpek zaprášíme hladkou moukou, zalijeme trochou vody a provaříme. Omáčku podle potřeby dochutíme pepřem a solí a přecedíme.
Roládu nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.
Načítám komentáře...