Smrže na majoránce s hovězím masem
Seznam surovin
- vývar 1 litr
- hovězí maso 500 gramů (zadní)
- smrž 200 gramů (čerstvé)
- slanina 100 gramů
- cibule 2 kusy (střední )
- olej 1/2 decilitru
- mouka pšeničná hladká 30 gramů
- paprika 1 lžička (mletá, sladká)
- majoránka
- pepř černý (mletý)
- sůl
- majoránka (čerstvá, na posypání)
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme nadrobno a rozpustíme ji v kastrolu s rozehřátým olejem. Přidáme oloupanou cibuli nakrájenou najemno a za stálého míchání ji osmahneme dohněda. Pak přidáme hovězí maso nakrájené na kostky, opečeme ho ze všech stran, zaprášíme mletou paprikou, opepříme, zalijeme polovinou vývaru a dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké.
Deset minut před dokončením přidáme k masu očištěné smrže (sušené předem namočíme do vody a pak slijeme) a společně dodusíme. Na závěr měkké maso i smrže vyjmeme, výpek zprudka svaříme, až se všechny tekutina odpaří, zaprášíme ho moukou, zalijeme zbylým vývarem a ještě 15 minut povaříme. Omáčku dochutíme solí, pepřem a majoránkou a přecedíme.
Maso a houby upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme čerstvou nakrájenou majoránkou.
Načítám komentáře...