Uherský guláš s klobásou
Seznam surovin
- hovězí maso 2/3 kilogramu (zadní)
- klobása 2 kusy (uherská Krahulík)
- sádlo 3 lžíce
- cibule 3 kusy (středně velké)
- paprika červená 3 lžíce (mletá)
- vývar 1 litr
- kmín 1 lžíce
- bobkový list 2 lístky
- paprika červená 3 kusy (paprikové lusky )
- česnek 2 stroužky
- majoránka 1 svazek
- sůl (podle chuti)
- pepř (podle chuti)
Postup přípravy
1. Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme asi na 2 cm kostky.
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na sádle dozlatova, přidáme kmín, bobkový list, mletou papriku, vše důkladně promícháme a přidáme na kostky nakrájené maso. Po důkladném orestování přilijeme vývar tak, aby bylo vše ponořeno pod hladinou.
3. Maso za občasného míchání dusíme přikryté pokličkou, dokud nezměkne.
4. V rozpálené pánvi nasucho opečeme na kostičky nakrájenou červenou papriku, kterou vmícháme do guláše společně s na kostičky nakrájenou klobásou. Klobása by se v omáčce měla povařit jen krátce a to jen na mírném plameni. Dochucujeme solí, pepřem a utřeným česnekem. Při servírování zdobíme čerstvou majoránkou.
Poznámka k receptu
5 - 8 porcí
Načítám komentáře...