Hovězí hrudí s whiskey
Seznam surovin
- hovězí maso 2,5 kilogramu (může být i méně)
- cibule 1 kus (středně velká, nasekaná najemno)
- whisky 0,4 šálku
- sójová omáčka 0,4 šálku
- kečup 0,4 šálku
- cukr hnědý 0,4 šálku
- ocet jablečný 0,4 šálku
- hořčice dijonská 2 lžíce
- worcesterská omáčka 1 lžíce
- česnek 2 stroužky (rozmačkaný)
- pepř
Postup přípravy
Předehřejte si troubu na 150 °C. Hovězí hrudí položte na pekáč mastnější částí nahoru. Nasypte na
maso cibuli a polijte ho marinádou z ostatních ingrediencí. Plech utěsněte alobalovou fólií. Pečte pomalu přibližně čtyři hodiny.
Maso před nakrájením nechte vychladnout, ideální je pečeni krájet až druhý den. Stejně tak výpek se doporučuje slít a vychladit. Lépe tak odstraníte přebytečný tuk.
Při servírování můžete výpekem polévat maso na krajíčku bílého chleba nebo ho využít při podávání s bramborovými hranolky.
Načítám komentáře...