Pečená hovězí žebra s dýňovými raviolkami a dýní
Seznam surovin
Na žebra:
- hovězí maso 1 kilogram (žebra)
- cibule 2 kusy (střední)
- tymián 1 větvička
- kmín
- sůl
- pepř
- máslo 100 gramů
Na pyré:
Na ravioly:
- dýně 300 gramů (muškátová)
- mouka pšeničná hladká 500 gramů
- žloutek 200 gramů
- vejce 1 kus
- sýr Parmezán 1 lžíce
- máslo 20 gramů
Postup přípravy
1. Žebra osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi z každé strany 3 minuty. Vložíme do pečící nádoby a přidáme najemno nasekanou cibuli, kmín. Podlijeme vodou, přidáme tymián a pečeme v troubě na 120 °C 3,5 hodin. Po upečení nakrájíme na porce.
2. Rozpálíme pánev, do které dáme máslo, bylinky a pečeme ještě za stálého přelévaných máslem ze všech stran tak 5 minut. Šťávu z žeber provaříme, přecedíme a zjemníme máslem.
3. Připravíme pyré. Dýni očistíme, ze slupek a semínek uděláme vývar. Dýni vložíme na plech, osolíme, opepříme, přidáme tymián a dáme péct na 180 °C 15 minut. Upečenou dýni přidáme na orestovanou šalotku, zalijeme dýňovým vývarem, osolíme, opepříme. Svaříme a rozmixujeme na pyré. Ke konci přidáme trochu másla.
4. Připravíme náplň do raviol: Dýni pečeme při 150 °C 2 hodiny zabalenou v alobalu, poté propasírujeme a přidáme parmezán, sůl a pepř. Na raviloli smícháme vše suché, přidáme vejce a prohněteme dokud nezískáme elastickou konzistenci. Poté rozválíme tenké těsto . Vložíme kávovou lžičku dýňového pyré a uděláme raviolky. Ty dále vaříme 4 minuty v osolené vodě. Vyjmeme raviolky a vložíme je do másla a lehce zalijeme vodou z těstovin. Provářime ještě tak 30 vteřin.
Poznámka k receptu
Skvělý recept Jana Punčocháře, šéfkuchaře Grand Cru Restaurant & Bar, který zvládnete i v domácích podmínkách a který by na podzimní tabuli neměl chybět.
Načítám komentáře...