Krokety z hovězího masa s fazolkami
Seznam surovin
- houska 1 kus
- cibule 1 kus
- česnek 1 stroužek
- olej 1 lžíce
- mleté maso 500 gramů (hovězí)
- mrkev 1 kus
- celer 1/4 kusu
- vejce 2 kusy
- petrželka velkolistá 1 lžíce (jemně nasekaná)
- mouka pšeničná hladká (na obalení)
- pepř (čerstvě mletý)
Fazolky:
- cibule 1 kus
- fazolky zelené 500 gramů
- olej olivový 1 lžíce
- rajčata 4 kusy
- oregano 4 snítky
- sůl
Postup přípravy
1 Housku nastrouhejte nahrubo. Cibuli a česnek oloupejte a jemně nasekejte. Na pánvi rozpalte olej, přidejte do něj cibuli, za chvilku česnek a za stálého míchání obojí lehce osmažte do světle žluta.
2 Mleté hovězí maso vložte do mísy a vmíchejte do něj jemně nastrouhanou mrkev a celer. Přidejte zpěněnou cibuli s česnekem, nastrouhanou housku a vejce, lehce rozšlehaná vidličkou. Osolte, opepřete a spolu s nasekanou petrželkou všechno dobře promíchejte.
3 Troubu rozpalte na 180 °C. Na pomoučeném prkénku utvořte krokety a pak je naskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
4 Fazolky: Cibuli oloupejte a nakrájejte na dílky. Fazolkám odkrojte konce se stopkou a v míse je promíchejte s cibulí, olivovým olejem, solí, rajčaty, nakrájenými na kostičky, a lístky oregana. Přidejte je na plech ke kroketám a vše společně pečte asi 25 minut. Tip: Maso a zeleninu můžete podobným způsobem osmažit i na pánvi.
Poznámka k receptu
Koření sice podporuje trávení, ale také chuť k jídlu, zkuste maso ochutit nastrouhanou zeleninou.
Načítám komentáře...