NÁMOŘNICKÉ HOVĚZÍ (SJÖMANSBIFF)

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Hovězí maso nakrájejte na plátky. V pánvi rozpalte máslo s olejem a zprudka ho orestujte. Osolte a opepřete, přesuňte i se šťávou do pekáče s pokličkou a zalijte pivem.

2. Cibuli a pórek nakrájejte na tenká kolečka (z pórku použijte jen bílou část) a orestujte na rozpáleném másle s olejem dozlatova. Přidejte sójovou omáčku, koření a vše přidejte do pekáčku k masu. Zalijte vývarem.

3. Brambory nakrájejte na silnější plátky, osušte je a obalte v hladké mouce. Opečte je na pánvi dozlatova. Přidejte k masu a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 40–60 minut. Podávejte posypané nasekanou petrželkou a s kyselou okurkou.

Poznámka k receptu

Kraj Blekinge si díky své jižní poloze vysloužil přezdívku „zahrada Švédska“. Právě odsud pochází jeden z hlavních pilířů švédské tradiční gastronomie – pomalu pečené námořnické hovězí. Jeho příprava v jednom hrnci se totiž výborně hodila pro vaření na lodích.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...