Nejlepší domácí burger
Seznam surovin
- mleté maso 600 gramů
- žloutek 1 kus
- tymián 1 lžička
- sůl mořská 1 špetka
- pepř 1 špetka
- olej olivový 50 mililitrů
- houska na hamburgery 4 kusy
- cibule 1 kus
- salát 1 hrst
- sýr Čedar 4 plátky
- paprika 1 kus
- batáty - sladké brambory 4 kusy
- brambory 4 kusy
- majonéza 4 lžíce (Spak)
- petrželka velkolistá 1 lžíce (nasekaná)
- cibule šalotka 1 kus
- kečup 1 kus (Spak na podávání)
Postup přípravy
Maso dejte do mísy, přidejte žloutek, tymián, sůl, pepř a vše dobře promíchejte. Z masové směsi pak vytvarujte 4 placky. Potřete je olivovým olejem.
Batáty a brambory oloupejte, nakrájejte na hranolky, promíchejte s troškou oleje, osolte a opepřete. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a v troubě předehřáté na 180 °C pečte dozlatova.
Bulky překrojte a ze strany řezu je opečte na suché pánvi. Šalotku nakrájejte nadrobno. Do misky dejte majonézu, přidejte petrželku, šalotku, sůl, pepř a promíchejte.
Burgry opečte na pánvi nebo grilu z obou stran dozlatova. Maso nepropékejte příliš dlouho, aby uvnitř zůstalo růžové jako klasický steak.
Na spodní díl bulek dejte listový salát, pak po lžíci majonézy, přidejte burger, plátek čedaru, kolečka cibule a papriku. Přiklopte, dejte na talíř, přidejte hranolky, kečup a podávejte.
Poznámka k receptu
Tip: K podávání můžete přidat i zelný salát. Nakrouhané zelí promněte rukama s trochou oleje a citronové šťávy, aby zkřehlo. Přidejte majonézu, osolte, opepřete a promíchejte.
Načítám komentáře...