Nepravé koroptve rady Vacátka
Seznam surovin
- hovězí maso 1/2 kilogramu (odleželá kýta)
- slanina (kousek )
- okurky 3 kusy (kyselé)
- sádlo
- cibule
- celer
- petržel kořenová
- mrkev
- sůl
- pepř
- nové koření 4 kuličky
- hřebíček
- jalovec
- bobkový list
- mouka pšeničná hladká
- víno
- hořčice
- uzené maso 20 dekagramů (vařené, tučnější)
Postup přípravy
Hovězí kýtu naporcujeme na tenčí plátky a naklepeme. Dále nakrájíme vařené uzené maso, slaninu a okurky a naklademe na osolené plátky hovězího. Svineme do menších závitků, velkých asi jako koroptve.
Převážeme nití. Pak zprudka opečeme na sádle. V témže kastrolu zpěníme na sádle cibulku, nakrájený celer, petržel, mrkev a koření a zalijeme vývarem.
I s masem hodinu dusíme a omáčku pak zahustíme jíškou, přidáme trochu vína a hořčici.
Podáváme s rýží nebo s bramborem.
Načítám komentáře...