Pečená hovězí loupaná plec s omáčkou Ketjap Manis

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso očistěte a odstraňte svrchní blánu. V misce smíchejte sůl, cukr, zázvor a směs vmasírujte do masa. Překryjte potravinářskou fólií a dejte na pár hodin (ale klidně i přes noc) odležet do lednice. Pak maso dejte do pekáče, podlijte trochou vody a pečte 5 hodin v troubě předehřáté na 140 °C.

2. V misce smíchejte kečup, ketjap manis, med, olej a prošlehejte. Arašídy nasekejte a přidejte k dresinku. Salát podélně rozkrojte napůl a zprudka opečte na grilovací pánvi, pak ho přelijte dresinkem. Maso po 5 hodinách přelijte výpekem a vraťte na 5 minut do trouby rozpálené na 190 °C. Pak ho nakrájejte na tenké plátky, posypte nasekanou cibulkou a podávejte se salátem a pečivem.

Poznámka k receptu

Ketjap manis koupíte v asijských potravinách. Nebo ji vyrobte doma. V rendlíku smíchejte 100 g třtinového cukru se 100 ml sójové omáčky a 50 ml vody. Směs zahřívejte a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte hvězdičku badyánu, plátek kořene galangal, stroužek česneku a vařte na mírném ohni, dokud se tekutina nezredukuje do konzistence řídkého sirupu. Nechte ho vychladnout, přeceďte a skladujte v lednici.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...