Pečená paprika s hovězím a brambůrky
Seznam surovin
- brambory 400 gramů (malé)
- hovězí maso 400 gramů (mleté)
- rajčata 400 gramů (malá, nejlépe cherry)
- paprika červená 2 kusy (velká)
- sýr Mozzarella 80 gramů (Brynza)
- petržel hladkolistá 2 lžíce (nahrubo nasekaná)
- olej olivový 2 lžíce
- pesto bazalkové 1 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Brambory dobře omyjeme a nakrájíme na plátky. Osolíme je, opepříme, pokapeme olejem a rozložíme do pekáče. Vložíme je do trouby vyhřáté na 200° C a pečeme asi 10 minut.
Mezitím rajčata omyjeme a nakrájíme nadrobno. V míse promícháme mleté maso s vodou a polovinou brynzy, rajčat a petrželky, směs osolíme a opepříme. Omyté papriky podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a půlky naplníme masovou směsí.
Naplněné papriky přidáme do pekáče k bramborám a společně pečeme dalších 20 minut. Nakonec plněné papriky posypeme zbylou brynzou, petrželkou a rajčaty, která dochutíme pestem, a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Pokud máte možnost, vyberte si u řezníka libový kus hovězího masa a nechte si ho rovnou umlít nebo si ho sami umelte doma.
Načítám komentáře...