Podzimní guláš
Seznam surovin
- hovězí maso 1 kilogram (přední)
- cibule 1 kilogram (velká)
- olej
- paprika zelená 1 kus
- rajčata 2 kusy
- mouka pšeničná hladká
- pivo 200 mililitrů
- kmín (drcený)
- majoránka
- tymián
- paprika sladká (mletá )
- worcesterská omáčka 1 lžička (omáčka)
- koření Maggi Harmonie chuti 1 lžička
- hořčice 1 lžíce
- koření chilli 1 špetka
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Cibuli nakrájejte nahrubo a zpěňte v hrnci na rozpáleném oleji. Maso nakrájejte na kostky a vložte na cibuli. Míchejte, dokud maso nezšedne, potom ho přiklopte a duste. Když pustí šťávu, přilijte trochu horké vody a dále duste asi půl hodiny (podle potřeby ještě podlijte horkou vodou).
Přidejte kmín, majoránku, tymián, worcesterskou omáčku, maggi, sůl a mletou papriku. Dobře promíchejte a opět duste asi půl hodiny.
Přimíchejte hořčici, pepř, nadrobno nakrájenou zelenou papriku a podle chuti chilli a duste asi 20 minut.
Potom přidejte oloupaná a na kostky nakrájená rajčata a dále duste. Když je maso měkké, přilijte pivo a v trošce vody rozmíchanou mouku. Za občasného míchání vařte asi 10 minut. Podávejte s knedlíkem nebo bramborami.
Poznámka k receptu
Před podáváním porce guláše ozdobte nudličkami pórku.
Načítám komentáře...