Pomalu dušené hovězí
Seznam surovin
- hovězí maso 800 gramů (plece nebo klížky)
- mrkev 2 kusy
- zázvor 5 (cm)
- česnek 5 stroužků
- paprička chilli červená 1 kus
- cibule 1 kus
- olej 3 lžíce
- cukr třtinový 2 lžíce
- omáčka 6 lžic (sojová)
- olej sezamový 1 lžička (+k servírování)
- vývar hovězí 300 mililitrů
- petržel hladkolistá 2 svazky
- mungo 2 hrsti (výhonky)
Postup přípravy
1. Maso pokrájejte na kostky velké asi jako krabička od sirek, mrkev na 1 cm silná koleč- ka a cibuli na tenké plátky. Zázvor a česnek oloupejte a nastrouhejte najemno. Chilli papričku zbavte jádřince a nasekejte (semínka nevyhazujte). Troubu předehřejte na 120 °C.
2. V pánvi na části oleje zprudka osmahněte cibuli a mrkev a přemístěte je do ohnivzdorného hrnce s poklicí. Do pánve přilijte zbylý olej, a až bude znovu rozpálený, přidejte maso, česnek, chilli papričku a zázvor. Po asi 3 minutách, nebo až se maso zatáhne, přemístěte obsah pánve do hrnce k cibuli a mrkvi.
3. Do pánve po mase dejte cukr, miso pastu, sójovou omáčku, sezamový olej a vývar a přiveďte k varu. Míchejte, aby se rozpustil cukr a odvařily se eventuální připečené zbytky masa. Vzniklou šťávou přelijte maso a zeleninu v hrnci a vložte ho do trouby.
4. Duste asi 7,5 hodiny, pak posypte petrželkou a vařte dalších 30 minut. Na závěr přimí- chejte výhonky mungo. Servírujte s několika kapkami sezamového oleje a vařenou rýží.
Načítám komentáře...