Popovický hovězí gulášek

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na větší kostky, osolíme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na rozehřátém oleji dosklovita, dorůžova. Přidáme hovězí maso a zprudka opečeme, aby se maso rychle zatáhlo.

Vmícháme rajčatový protlak, poprášíme mletou paprikou (kdo chce, i pálivou), promícháme a krátce opečeme. Zalijeme horkým vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka. Přidáme drcený kmín a majoránku, kterou jsme promnuli pro uvolnění vůně v ruce.

Když je maso měkké, zahustíme guláš chlebem namočeným ve vodě, který propasírujeme přes cedník ke guláši, omáčka bude hladká. Na závěr přilijeme trochu piva, krátce povaříme a guláš je hotov.





Podáváme s knedlíkem či bramboráčky, zdobíme nastrouhaným křenem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...