Popovický hovězí gulášek
Seznam surovin
- hovězí maso 600 gramů (přední)
- cibule 2 kusy
- chléb 2 plátky
- vývar 1 litr
- sůl
- paprika sladká 2 lžičky (mletá)
- rajčatový protlak 2 lžíce
- kmín (drcený )
- majoránka
- pivo světlé
- olej
- křen (syrový )
Postup přípravy
Hovězí maso nakrájíme na větší kostky, osolíme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na rozehřátém oleji dosklovita, dorůžova. Přidáme hovězí maso a zprudka opečeme, aby se maso rychle zatáhlo.
Vmícháme rajčatový protlak, poprášíme mletou paprikou (kdo chce, i pálivou), promícháme a krátce opečeme. Zalijeme horkým vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka. Přidáme drcený kmín a majoránku, kterou jsme promnuli pro uvolnění vůně v ruce.
Když je maso měkké, zahustíme guláš chlebem namočeným ve vodě, který propasírujeme přes cedník ke guláši, omáčka bude hladká. Na závěr přilijeme trochu piva, krátce povaříme a guláš je hotov.
Podáváme s knedlíkem či bramboráčky, zdobíme nastrouhaným křenem.
Načítám komentáře...