Provensálská hovězí pečeně

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Špek nakrájíme na kostičky a vypražíme. Kostičky můžeme odstranit a nechat pouze tuk.

Maso ze všech stran prudce opečeme na vypraženém sádle ze špeku, obalíme kořením a pomerančovou kůrou, uložíme do pekáčku, posolíme, podlijeme svařeným vínem a přiklopené pečeme 3 hodiny při 150°C. Přibližně hodinu před koncem pečení můžeme přidat několik menších mrkví.

Na konci pečení vyjmeme maso, šťávu podle potřeby zahustíme odvařením nebo použijeme zbytky vinné redukce na odvaření zbytků připečených na okraji pekáčku. Mrkvičky podáváme jako dekoraci. Podáváme s vařenou rýží.

Poznámka k receptu

Lze použít i vepřové maso na kosti (krkovice nebo kotleta), v tom případě vynecháme špek.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...