Ptačí zob
Seznam surovin
- hovězí maso 1 kilogram (přední)
- olej (na opečení)
- cibule 250 gramů
- rajčatový protlak 80 gramů
- pepř černý (mletý)
- sůl
- smetana zakysaná 185 gramů
- nudle (široké, vařené - nejlépe domácí)
- slanina 200 gramů (nakrájená)
Postup přípravy
Hovězí maso nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme olej, zesklovatíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené maso a dusíme doměkka. Čím pomaleji a déle se maso dusí, tím je maso měkčí.
Když je maso měkké, přidáme k němu rajský protlak (ne kečup), opepříme ho, osolíme, zalijeme smetanou a podusíme.
Do horké směsi přimícháme uvařené široké nudle, vše rozdělíme na talíře a každou porci přelijeme horkou vyškvařenou slaninou.
Poznámka k receptu
Nudlí nesmí být moc, aby se v nich maso neztratilo.
Načítám komentáře...