Roláda s vejci
Postup přípravy
1. Chorizo nasekejte spolu s česnekem nadrobno. Maso rozkrojte na plát (nebo o to požádejte vašeho řezníka už při nákupu), naklepejte ho, osolte a opepřete.
2. Na jednu stranu masa rozložte po celé jeho délce směs choriza s česnekem a oloupaná vejce pokrájená na čtvrtiny. Maso opatrně stočte a převažte kuchyňskou nití, aby si udrželo tvar rolády.
3. Vložte ho do pekáče, poklaďte kousky másla, podlijte vývarem (nebo vodou), zakryjte a pečte asi 1,5 hodiny při 180°C.
4. Zhruba v polovině pečení zkontrolujte, jestli je maso potřeba podlít. Upečenou roládu nechte chvíli odpočinout a podávejte ji nakrájenou na plátky.
Poznámka k receptu
Elegantní a šťavnatá pečínka získá díky vejcím chuťový rozměr navíc.
Načítám komentáře...