Rostbíf s jasmínovou rýží a paprikami
Seznam surovin
- rostbíf 400 gramů
- rýže jasmínová 200 gramů
- sůl
- cukr 100 gramů
- paprika 300 gramů (barevná)
- pepř černý (mletý)
- šťáva citronová (z 1 citronu)
- ořechy piniové 20 gramů (opražené)
Postup přípravy
Jasmínovou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka a scedíme ji.
Na pánvi zahřejeme cukr, až se rozpustí na karamel. Přidáme očištěné a na kostičky nakrájené papriky a za stálého míchání je orestujeme. Osolíme je, opepříme, ochutíme šťávou z citronu a promícháme.
Na čtyři talíře rozdělíme rýži tak, že ji upěchujeme do tvořítek ve vrstvě vysoké asi 3 cm. Na rýži navršíme karamelizované papriky a tvořítka opatrně odstraníme. Každou porci doplníme tenkými plátky rostbífu, vše posypeme opraženými piniovými oříšky a pokapeme šťávou z paprik, která zbyla na pánvi.
Recept na rostbíf najdete zde.
Poznámka k receptu
Tento pokrm můžete podávat i studený jako salát, když rostbíf nakrájený na nudličky smícháte s rýží, karamelizovanými paprikami a případně i oříšky a necháte v chladu odležet.
Načítám komentáře...