Rostbíf s jasmínovou rýží a paprikami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jasmínovou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka a scedíme ji.

Na pánvi zahřejeme cukr, až se rozpustí na karamel. Přidáme očištěné a na kostičky nakrájené papriky a za stálého míchání je orestujeme. Osolíme je, opepříme, ochutíme šťávou z citronu a promícháme.

Na čtyři talíře rozdělíme rýži tak, že ji upěchujeme do tvořítek ve vrstvě vysoké asi 3 cm. Na rýži navršíme karamelizované papriky a tvořítka opatrně odstraníme. Každou porci doplníme tenkými plátky rostbífu, vše posypeme opraženými piniovými oříšky a pokapeme šťávou z paprik, která zbyla na pánvi.

Recept na rostbíf najdete zde.

Poznámka k receptu

Tento pokrm můžete podávat i studený jako salát, když rostbíf nakrájený na nudličky smícháte s rýží, karamelizovanými paprikami a případně i oříšky a necháte v chladu odležet.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...