SENDVIČ S ROSTBÍFEM
Seznam surovin
- pečivo 4 kusy (bulka)
- rostbíf 400 gramů
- brambory 2 kusy
- cibule červená 1
- rukola 2 hrsti
- ředkvičky 4 kusy
- olej řepkový (na zakápnutí)
- sůl
Omáčka:
- majonéza 150 mililitrů
- smetana zakysaná 2 lžíce
- křen 2 lžíce
- sůl
Postup přípravy
1. Brambory nakrájejte na tenké plátky a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte je, zakápněte olejem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut. Můžete je také opéct na pánvi. Nechte je trochu zchladnout.
2. Rozřízněte bulky a řezné strany nasucho opečte. Smíchejte majonézu, zakysanou smetanu a nastrouhaný křen, podle chuti osolte. Červenou cibuli i ředkvičky nakrájejte na tenké plátky, klíčky a rukolu omyjte a důkladně osušte.
3. Vrstvěte sendvič: spodní bulku potřete ochucenou majonézou, na ni dejte maso, brambory, cibuli, ředkvičky a rukolu. Vrchní bulku také potřete a přiklopte ji na sendvič. Kdyby se vám zdál vysoký a vratký, zafixujte ho párátkem a zabalte.
Poznámka k receptu
Perfektní sendvič pro toho, kdo chce, aby svačina byla i chuťový zážitek, nejen doplnění energie. Bramborové chipsy zasytí, navíc skvěle pasují k výraznému masu.
Načítám komentáře...