Smažené hovězí dršťky s jablečným křenem
Seznam surovin
Maso:
- hovězí maso 500 gramů (dršťky předvařené)
- mouka pšeničná hladká (+2 vejce a strouhanka na obalení)
- máslo (přepuštěné na smažení)
- sůl
- pepř
- chléb (čerstvý k podávání)
Vývar:
- celer 1/2 kusu
- mrkev 2 kusy
- petržel kořenová 2 kusy
- cibule 1 kus (neoloupaná)
- česnek (několik stroužků)
Jablečný křen:
- jablka 250 gramů (nastrouhaná)
- křen 100 gramů (čerstvý)
- vývar 50 mililitrů (vlažný vepřový)
- strouhanka (trocha z čerstvého pečiva)
- sůl
- šťáva citronová (na dochucení)
Postup přípravy
1. Nejdřív si připravte silný zeleninový vývar. Kořenovou zeleninu, překrojenou neoloupanou cibuli a několik neoloupaných stroužků česneku zalijte asi 2 litry studené vody. Přiveďte k varu, stáhněte oheň a mírným varem nechte asi hodinu probublávat, až vznikne silný zeleninový vývar. Vložte do něj předvařené dršťky a ještě je asi půl hodiny vařte.
2. Vychladlé dršťky obalte v hladké mouce, prošlehaných vejcích a ve strouhance (nejlépe z den starého pečiva, nesmí být úplně proschlé).
3. Obalené dršťky smažte dozlatova na přepuštěném másle. Podávejte je s čerstvým pečivem a jablečným křenem, smíchaným z uvedených surovin.
Načítám komentáře...