Steak s čokoládovou omáčkou
Seznam surovin
- olej olivový 3 lžíce
- máslo 1 lžíce
- cibule 1 kus
- cukr hnědý 1 lžíce
- česnek 1 stroužek
- paprička chilli červená 1 kus
- tymián 1 snítka
- mouka 3 lžíce
- víno červené 50 mililitrů
- čokoláda hořká 60 gramů (nastrouhané)
- vývar masový 120 mililitrů (hovězí nebo kuřecí)
- hovězí maso 4 kusy (steak)
- salát polníček 1 hrst
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a 1 lžíci másla. Přihoďte nadrobno nakrájenou cibuli a osmahněte ji do zhnědnutí.
2. Zasypte cukrem, přidejte prolisovaný česnek, nasekanou chilli papričku (kousek si nechte na ozdobu) a lístečky tymiánu.
3. Za stálého míchání vše restujte po dobu 3–4 minut. Zaprašte moukou a zamíchejte.
4. Přidejte víno a čokoládu. Míchejte tak dlouho, dokud se čokoláda nerozpustí.
5. Zalijte horkým vývarem, osolte, opepřete a vařte ještě 7 minut.
6. Jednotlivé steaky osolte a opepřete. Na pánvi rozpalte zbylý olej a steaky v něm opečte 2–3 minuty z každé strany. Nechte chvilku odpočinout. Podávejte přelité omáčkou a ozdobené kouskem chilli papričky a nasekaným polníčkem
Poznámka k receptu
Omáčka se skvěle hodí i ke kuřecímu masu.
Načítám komentáře...