Tortilly s hovězím masem
Seznam surovin
- cibulka jarní 1 kus
- olej 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- kmín 1 lžička (mletý)
- paprika 1 lžička (mletá)
- koření chilli 1 lžička (mleté)
- hovězí maso 500 gramů (mleté)
- sůl
- rajčata sterilovaná 400 gramů (loupaná)
- koriandr 1 hrst (čerstvý, nasekaný)
- tortilla 4 kusy (kukuřičná)
Postup přípravy
Očištěnou cibulku nakrájíme na plátky a osmahneme ji doměkka v pánvi na oleji. Přidáme prolisovaný česnek, kmín, papriku a chilli a minutu za stálého míchání opékáme. Pak přidáme mleté maso, opečeme ho dohněda a osolíme. Přidáme nasekaná rajčata a povaříme asi 15 minut, aby se odpařila část tekutiny. Nakonec do směsi vmícháme část koriandru.
Připravenou směsí naplníme tortilly, zarolujeme je a ozdobíme zbylým koriandrem.
Poznámka k receptu
Před plněním tortilly krátce ohřejte v troubě nebo na suché pánvi, aby se do nich maso lépe balilo. Můžete je plnit i jiným a jinak upraveným masem či různou zeleninou, fantazii se meze nekladou.
Kukuřičné tortilly mají na rozdíl například od palačinek tu výhodu, že si je mohou dopřát i lidé s bezlepkovou dietou.
Načítám komentáře...