Vařené hovězí maso v celerové omáčce
Seznam surovin
- slanina 100 gramů
- cibule 1 kus (najemno nakrájená)
- celer 1,25 kusu (středně velký)
- hřebíček 2 kusy
- olej (na smažení)
- víno bílé 100 mililitrů (suché)
- vývar hovězí 200 mililitrů
- hovězí maso 400 gramů (uvařené)
- bramborové noky (nebo rýže k podávání)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Na pánvi rozpusťte polovinu slaniny nakrájenou na kostičky. Přidejte cibuli a nechte ji zpěnit.
Vsypte jeden najemno nastrouhaný celer a hřebíčky, ochuťte čerstvě namletým pepřem,
osolte a všechno osmažte. Podlijte vínem, prudce povařte, vlijte horký vývar a vařte
asi 15 minut. Mezitím opečte zbylou slaninu nakrájenou na plátky a zbylý celer nakrájený
na tenké hranolky. Dejte stranou. Hotovou omáčku dohladka rozmixujte. Podávejte s plátky
uvařeného masa a bramborovými noky, s plátky opečené slaniny a opečeným celerem. Můžete
ozdobit celerovou natí.
Načítám komentáře...