Tatarák podle řeznice

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso očistěte od blan, pokrájejte na kusy a dvakrát umelte, dvojím semletím docílíte krásné jemnosti. Oloupanou šalotku a kyselé okurky nasekejte nadrobno a přidejte do mísy k namletému masu.

2. Do vyšší nádoby rozklepněte žloutky, zasypte je najemno nastrouhaným parmazánem, přidejte hořčici a lák z okurek. Nejdříve směs tyčovým mixérem lehce promixujte, pak pomalu (nejprve po kapkách, pak tenkým pramínkem) přilévejte olej a vyšlehejte majonézu.

3. Hotovou majonézu přidejte k masu a vše dochuťte čerstvě namletým pepřem a solí. Tatarák je potřeba opravdu důkladně promíchat, maso by se mělo s ostatními přísadami dokonale spojit. Podávejte ho s topinkami a dostatečným množstvím česneku.

Poznámka k receptu

Tatarák přímo od řeznice nemá chybu - dokonalým trikem je jemná domácí majonéza a tajnou ingrediencí parmazán. Markéta doporučuje dobře odhadnout síly a připravit jen tolik masa, kolik skutečně sníme, druhý den už to opravdu není ono.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...