Italská minisekaná
Seznam surovin
- hovězí maso 500 gramů (mleté)
- pórek 120 gramů (zelená část)
- fazole 400
- rajčatová passata 100 mililitrů
- rajčátka cherry 150 gramů
- sůl
- pepř
- bazalka (k podávání)
Postup přípravy
1. Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji a přidejte očištěnou rozříznutou zelenou část pórku. Povařte ji 2 minuty a hned vložte do mísy s ledovou vodou, díku tomu si zachová nejen všechny cenné látky, ale i zelenou barvu. Pórek vyjměte z vody, osušte a nakrájejte na kostičky. Fazole slijte, nasypte do mísy a rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte mleté maso, pokrájený pórek, osolte, opepřete a dobře promíchejte.
2. Plech na muffi ny vyložte papírovými košíčky a rozdělte do nich masovou směs. Povrch potřete lžící passaty a ozdobte pokrájenými rajčaty. Vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 25–30 minut. Podávejte ozdobené lístky bazalky.
Načítám komentáře...