Jarní jehněčí s mrkvičkami
Seznam surovin
- jehněčí maso 500 gramů (libové)
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- celer řapíkatý 2 kusy (stonek)
- mrkev baby 300 gramů (mražená)
- hrášek 100 gramů
- kečup 150 gramů (sladký nebo pálivý)
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- víno bílé 150 mililitrů
- sůl
- pepř
- olej olivový 4 lžíce
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 hrst
Postup přípravy
Mrkev a hrášek zalijte studenou vodou a nechte povolit, rozmrazený sceďte.
Maso odblaňte, zbavte tuku, nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a promíchejte s moukou. V kastrole nechte na oleji zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte maso, opečte ho ze všech stran, podlijte vínem a zvolna duste skoro doměkka. Občas promíchejte a podle potřeby případně podlijte. Pak vmíchejte kečup, mrkvičky, hrášek, na kousky nakrájený řapíkatý celer a vařte zvolna doměkka.
Podávejte s pečivem, vařenými bramborami nebo těstovinami.
Načítám komentáře...