JEHNĚČÍ HŘEBÍNEK S BYLINKOVO-OŘECHOVOU KRUSTOU

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ořechy nasekejte nahrubo, bylinky najemno. Vsypte je do misky, přidejte změklé máslo, strouhanku, prolisovaný česnek a promíchejte. Hřebínky rozdělte na části, kaž- dou by měly tvořit 3–4 spojené kotletky. Pak nařízněte i blanky, které spojují kosti, maso ale nechte vcelku. Kotletky osolte a opepřete, naneste na ně ořechovo-bylinkovou krustu a zakápněte ještě olejem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20–30 minut, podle velikosti kotletek. Ihned podávejte.

Poznámka k receptu

Pokud v řeznictví narazíte na řadu kotletek tvořící tzv. hřebínek, nenechte si je ujít – máte před sebou tu nejjemnější a nejšťavnatější část jehněte. Užijte si ji s aromatickou křupavou krustou z bylin a ořechů.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...