JEHNĚČÍ HŘEBÍNEK S BYLINKOVO-OŘECHOVOU KRUSTOU
Seznam surovin
- jehněčí maso 2 kilogramy (hřebínky)
- pistácie 2 hrsti
- česnek 2 stroužky
- tymián 2 snítky (čerstvý)
- petržel hladkolistá 1 lžíce
- máta 1 hrst (čerstvá)
- panko (japonská strouhanka) 2 lžíce
- máslo 1/2 lžíce (změklé)
- šťáva citronová 1/2 lžíce
- olej olivový (na zakápnutí)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Ořechy nasekejte nahrubo, bylinky najemno. Vsypte je do misky, přidejte změklé máslo, strouhanku, prolisovaný česnek a promíchejte. Hřebínky rozdělte na části, kaž- dou by měly tvořit 3–4 spojené kotletky. Pak nařízněte i blanky, které spojují kosti, maso ale nechte vcelku. Kotletky osolte a opepřete, naneste na ně ořechovo-bylinkovou krustu a zakápněte ještě olejem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20–30 minut, podle velikosti kotletek. Ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Pokud v řeznictví narazíte na řadu kotletek tvořící tzv. hřebínek, nenechte si je ujít – máte před sebou tu nejjemnější a nejšťavnatější část jehněte. Užijte si ji s aromatickou křupavou krustou z bylin a ořechů.
Načítám komentáře...