Jehněčí kebab s cizrnovým salátem
Seznam surovin
- jehněčí maso 600 gramů (mleté)
- cibule 1 kus
- čaj mátový 1 balíček (sáček)
- feferony 1 kus
- citronová kůra (z 1 chemicky neošetřeného citronu)
- vejce 1 kus
- sůl
- pepř bílý (mletý)
- olej (na potření)
Na salát:
- cizrna 400 gramů (vařená nebo sterilovaná)
- cibule červená 1 kus
- paprika červená 150 gramů
- celer řapíkatý 150 gramů
- rajčata sušená 50 gramů (+ trochu oleje, ve kterém byly naložené)
Postup přípravy
Jehněčí maso umeleme a vložíme do mísy. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, mátový čaj vysypaný z čajového sáčku, jemně nasekanou feferonku a citronovou kůru a vejce. Hmotu osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
Z masové hmoty vvytvarujeme 12 tenkých válečků, do každého z nich zapíchneme špejli a válečky ke špejli dobře přitiskneme rukou. Potřeme je olejem, rozložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme je do trouby zapnuté na gril a vyhřáté na 190 °C a grilujeme za průběžného otáčení asi 15 minut.
Mezitím do mísy nasypeme uvařenou nebo konzervovanou cizrnu (bez nálevu). Přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na proužky, omytou papriku zbavenou semínek a nakrájenou na čtverečky, stonky řapíkatého celeru nakrájené na plátky a na kousky nakrájená sušená rajčata, promícháme a salát dochutíme trochou oleje ze sušených rajčat.
Kebaby rozdělíme na talíře a podáváme s cizrnovým salátem.
Poznámka k receptu
- Připravte ke kebabům studenou omáčku z kelímku zakysané smetany ochucené trochou soli a pepře a promíchané se lžící nasekané čerstvé máty.
- Pokud chcete uvařit cizrnu, namočte ji asi na 4 hodiny do studené vody. Pak ji sceďte, propláchněte studenou vodou, zalijte čistou vodou, přiveďte k varu a vařte 30 - 40 minut doměkka (nesolte).
Načítám komentáře...