Jehněčí kolínko na víně

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kolínka nařízněte ostrým nožem a prošpikujte česnekem, do každého kolínka vložte jeden stroužek. Důkladně osolte. Ve velkém hrnci rozpalte 2 lžíce másla a orestujte na něm nahrubo nakrájenou cibuli. Přidejte pepř, bobkové listy a kolínka a zprudka orestujte.

2. Jakmile kolínka ztmavnou, přidejte protlak, rozmarýn a krátce opečte. Přilijte víno, přiveďte je k varu a na středním ohni zredukujte na polovinu. Přidejte zbytek česneku a přilijte vývar, osolte, opepřete a krátce provařte. Hrnec zakryjte poklicí, vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte 1 hodinu a 40 minut.

3. Hotové maso vyjměte a udržujte v teple. Hrnec s omáčkou přemístěte na sporák a zredukujte tak, aby měla téměř konzistenci sirupu. Přidejte mrkev, petržel a celer nakrájené na drobné kostičky a vařte ještě 8–10 minut. Osolte, opepřete a vraťte do hrnce kolínka, aby se prohřála. Podávejte s celerovou kaší.

Poznámka k receptu

Intenzitu omáčky můžete doladit přidáním trochy cukru, podle Vaší chuti.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...