Jehněčí kotletky s ořechovou krustou
Seznam surovin
- jehněčí maso 750 gramů (kotletky s kostí)
- ořechy vlašské 1/2 hrnku ( nasucho opražené )
- olej řepkový 3 lžíce
- med 2 lžíce
- sójová omáčka 2 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Med našleháme se sójovou omáčkou, až vznikne hustý sirup, který necháme zatím stranou. Maso necháme ohřát na pokojovou teplotu a pak ho rozkrojíme na polovinu tak, aby vznikly dvě části po 4 žebírkách. Kotletky osolíme, opepříme, vložíme do pánve s olejem rozehřátým na střední teplotu a osmažíme je ze všech stran do zlatohněda (takto jejich šťáva zůstane uvnitř).
Kotletky postavíme baculatou stranou nahoru na plech vyložený papírem na pečení, vložíme je do trouby vyhřáté na 230 °C a pečeme 10 minut. Pak je potřeme připravenou směsí medu se sójovou omáčkou, rovnoměrně na ně nasypeme a přitiskneme nahrubo rozdrcené ořechy a pečeme dále ještě asi 10 - 15 minut.
Hotové kotletky vyjmeme z trouby a necháme stát ještě 5 minut. Pak každou porci rozkrojíme na dvě části a podáváme je na nahřátých talířích.
Poznámka k receptu
Ideální přílohou je bramborová kaše.
Načítám komentáře...