Grilované jehněčí s mátovou fetou
Seznam surovin
- jehněčí maso 12 kusů (kotletky)
- olej řepkový 5 lžic
- česnek 2 stroužky
- tymián 2 snítky
- sýr měkký 200 gramů (Feta)
- jogurt bílý 5 lžic
- máta 1 hrst
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Olej vlijte do misky, prolisujte k němu stroužek česneku, nasekaný tymián a osolte a opepřete. Promíchejte, do vzniklé marinády naložte jehněčí a nechte alespoň 1 hodinu odležet.
2. Do nádoby vhodné na mixování dejte fetu, jogurt a část máty, lehce opepřete. Rozmixujte dohladka, zbytek máty nasekejte nahrubo a vmíchejte do ochuceného sýra. Pak fetu odložte do lednice, dokud nebude připravené maso - rozleží se a chutě se hezky prolnou.
3. Rozpalte gril a maso zprudka ogrilujte, asi 3 - 5 minut z každé strany. Podávejte s mátovou fetou.
Načítám komentáře...