Jehněčí kotletky na rozmarýnu
Seznam surovin
- jehněčí maso 1 kilogram (kotlety v celku)
- slanina 150 gramů
- vývar 5 decilitrů (může být i z kostky)
- cibule 1 kus (větší)
- rozmarýn 1 svazek
- česnek 1 palička
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na kostičky a nasypeme na dno pekáčku. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, vložíme očištěné maso a potřeme ho částí česneku rozetřeného se solí. Zbylý česnek rozložíme kolem masa, přidáme rozlámané větvičky rozmarýnu, vše ještě trochu osolíme, opepříme a podlijeme vývarem.
Pekáček zakryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme 15 minut. Pak troubu vypneme a maso v ní necháme přiklopené ještě asi 40 minut.
Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple. Šťávu v pekáčku prudce svaříme na sporáku asi na polovinu množství. Maso nakrájíme na jednotlivé kotlety a podáváme přelité hustou šťávou.
Načítám komentáře...