JEHNĚČÍ KOTLETKY S MÁTOVÝM CHIMICHURRI
Seznam surovin
- jehněčí maso 10 kusů (kotlety 10-15ks)
- rozmarýn 1 snítka (čerstvý)
- šalvěj 2 snítky (čerstvá)
- kmín římský 2 lžičky
- sušený česnek 2 lžičky
- koriandr 1 lžička (mletý)
- olej olivový 1 lžíce (+ na opečení)
- sůl
- pepř
MÁTOVÉ CHIMICHURRI:
- máta 1 svazek (čerstvá)
- petržel hladkolistá 1/2 hrsti (čerstvá)
- oregano 1/2 hrsti
- cibule šalotka 1/2 kusu (malá)
- česnek 1 stroužek
- olej olivový 100 mililitrů
- sůl
- pepř
Hranolky z batátů:
- batáty - sladké brambory 2 kusy
- sůl
- pepř
- olej olivový (na zakápnutí)
Postup přípravy
1. V hmoždíři rozmělněte rozmarýn, šalvěj a koření, přilijte olivový olej, aby vznikla pasta. Kotletky osolte, opepřete a potřete pastou. Nechte chvilku odležet v pokojové teplotě.
2. Batáty oloupejte, nakrájejte na hranolky, osolte a opepřete, zakápněte olivovým olejem a pečte v troubě předehřáté na 200°C asi 25–30 minut. Můžete je také opéct na pánvi.
3. Všechny suroviny na chimichurri rozmixujte dohladka, podle chuti dolaďte solí a octem. V pánvi rozpalte olej a zprudka opečte připravené kotletky. Čas závisí na velikosti kotlet a vaší preferenci opečení – obvykle stačí 2–4 minuty z každé strany, aby maso uvnitř zůstalo růžové. Hotové kotletky podávejte zakápnuté chimichurri, s batátovými hranolky a jarním salátem.
Poznámka k receptu
Křehké jehněčí kotletky doplněné bylinkami jsou to nejlepší, co z jarního jehněčího můžete připravit. Doplňte je lehkými, ale sytými hranolky z batátů.
Načítám komentáře...