JEHNĚČÍ KOTLETKY S MÁTOVÝM CHIMICHURRI

Seznam surovin

MÁTOVÉ CHIMICHURRI:

Hranolky z batátů:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V hmoždíři rozmělněte rozmarýn, šalvěj a koření, přilijte olivový olej, aby vznikla pasta. Kotletky osolte, opepřete a potřete pastou. Nechte chvilku odležet v pokojové teplotě.

2. Batáty oloupejte, nakrájejte na hranolky, osolte a opepřete, zakápněte olivovým olejem a pečte v troubě předehřáté na 200°C asi 25–30 minut. Můžete je také opéct na pánvi.

3. Všechny suroviny na chimichurri rozmixujte dohladka, podle chuti dolaďte solí a octem. V pánvi rozpalte olej a zprudka opečte připravené kotletky. Čas závisí na velikosti kotlet a vaší preferenci opečení – obvykle stačí 2–4 minuty z každé strany, aby maso uvnitř zůstalo růžové. Hotové kotletky podávejte zakápnuté chimichurri, s batátovými hranolky a jarním salátem.

Poznámka k receptu

Křehké jehněčí kotletky doplněné bylinkami jsou to nejlepší, co z jarního jehněčího můžete připravit. Doplňte je lehkými, ale sytými hranolky z batátů.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...