Jehněčí kotletky s omáčkou Aioli
Seznam surovin
- jehněčí maso 16 plátků (kotlety s kostí)
Na marinádu:
- jogurt bílý 6 lžic
- olej slunečnicový 4 lžíce
- pepř černý (čerstvě drcený)
- sůl
- rozmarýn
- tymián
Na omáčku Aioli:
- majonéza 6 lžic
- hořčice dijonská 1 lžíce
- česnek 1 stroužek (prolisovaný)
- paprika sladká (mletá)
- cukr
Postup přípravy
Jednotlivé plátky masa obalíme v jogurtu a přidáme pepř, bylinky a česnek. Necháme marinovat, nejlépe přes noc.
Opečeme na rozehřátém grilu cca 2 minuty z každé strany. Pokud restujeme na pánvi, rozehřejeme ji se 2 lžícemi oleje. Pečeme zhruba 2 minuty z každé strany. Teprve po upečení osolíme. Necháme chvíli na teplém místě odpočinout.
Jednotlivé kousky masa namáčíme do omáčky Aioli. Můžeme podávat s pečenými mladými rozmarýnovými brambůrky.
Omáčku Aioli připravíme tak, že smícháme všechny ingredience dohromady. Podle chuti můžeme dosolit, případně přidat malou špetku cukru.
Načítám komentáře...