Jehněčí kotletky se salátem
Seznam surovin
- jehněčí maso 8 plátků (kotlety)
- sůl
- pepř černý (mletý)
- olej olivový
- džus jablečný 2,5 decilitru (100 %)
- máslo 1 lžíce
Na salát:
- fazolky zelené 150 gramů (uvařené)
- ředkvičky 200 gramů
- celer řapíkatý 2 (2 stonky)
- bylinky 50 gramů (čerstvé)
- česnek 1 stroužek
- sůl
- olej olivový 1 lžíce
- pepř černý (mletý)
Postup přípravy
Z jehněčích kotletek odstraníme přebytečný tuk, osolíme je opepříme a potřeme z obou stran olivovým olejem. Vložíme je do rozpálené pánve a opečeme z obou stran (z každé strany alespoň 2 minuty).
Kotletky uložíme v teple, do pánve s výpekem nalijeme jablečný džus, osolíme ho, opepříme a povaříme asi 4 minuty.
V míse smícháme vychladlé uvařené fazolky, očištěné ředkvičky a celerové stonky nakrájené na plátky a nasekanou mátu.
Kotletky rozdělíme na nahřáté talíře, přidáme salát a přelijeme šťávou z pánve.
Poznámka k receptu
Zelené fazolky povařte asi 5 minut ve vroucí osolené vodě a ihned je zchlaďte v ledové vodě, aby si zachovaly svěží zelenou barvu.
Načítám komentáře...