Jehněčí kotlety s ořechovou krustou
Seznam surovin
- máslo 110 gramů
- cukr třtinový 100 gramů
- bezlepková směs na koláč 225 gramů (směs na koláč Mix per Dolci )
- vejce 1 kus
- citronová kůra (z půlky citronu)
- med 2 lžíce
- sójová omáčka 2 lžíce
- jehněčí maso 750 gramů (kotlety s kostí)
- sůl
- pepř černý (mletý)
- olej řepkový 3 lžíce
- ořechy vlašské 1/2 hrnku (nasucho opražené)
Postup přípravy
Med našleháme se sójovou omáčkou, až vznikne hustý sirup. Maso necháme ohřát na pokojovou teplotu a pak ho rozkrojíme na polovinu tak, aby vznikly dvě části po 4 kotletách. Osolíme je a opepříme, vložíme do pánve s olejem rozehřátým na střední teplotu a opečeme ze všech stran do zlatohněda. Kotlety postavíme masitou stranou nahoru na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C a pečeme 10 minut. Pak je potřeme připravenou směsí medu se sójovou omáčkou, rovnoměrně na ně nasypeme nahrubo rozdrcené ořechy a dobře je přitiskneme. Pečeme ještě asi 10 až 15 minut. Hotové kotlety vyjmeme z trouby a necháme 5 minut dojít. Pak každou porci rozkrojíme na dvě části a podáváme na nahřátých talířích.
Načítám komentáře...