JEHNĚČÍ KÝTA S ČESNEKEM A ROZMARÝNEM

Seznam surovin

Mátová omáčka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do misky prolisujte česnek, přidejte nasekaný rozmarýn a citronovou kůru. Přilijte 2 lžíce oleje a promíchejte. Brambory pod tekoucí vodou očistěte kartáčkem, vsypte do pekáče a zakápněte olejem. Maso očistěte, odblaňte, osolte, opepřete a potřete připravenou pastou. Položte na brambory a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 1 hodinu.

2. Zatímco se maso peče, nasekejte nadrobno mátu a vsypte ji do misky. Přidejte ocet, cukr a míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Ke konci pečení přidejte k bramborám ředkvičky. Po dopečení nechte kýtu asi 10 minut odpočinout, aby se v ní rovnoměrně usadila šťáva. Lžící na ni naneste mátovou omáčku a podávejte s bramborami a ředkvičkami.

Poznámka k receptu

Tenhle recept využijte, pokud s jehněčím začínáte. Jemnému masu s rozmarýnem a výrazným česnekem nikdo neodolá.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...