Brokolicový "špenát" s kořeněným jehněčím
Seznam surovin
- jehněčí maso 400 gramů (kýta)
- rozmarýn 1 snítka
- tymián 1 snítka
- skořice 1 špetka (mletá)
- olej olivový 1 decilitr
- cibule červená 1 kus
- feferony 1 kus (menší)
- brokolice 300 gramů (zelené lístky)
- sůl
- pepř černý (mletý)
Postup přípravy
Jehněčí maso nakrájíme na slabé plátky, okořeníme je lístky rozmarýnu a tymiánu a skořicí a orestujeme z obou stran v pánvi na olivovém oleji.
Přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka, feferonku nakrájenou na kolečka a lístky brokolice, vše dochutíme solí a pepřem a ještě zlehka orestujeme, dokud brokolicové lístky nezměknou.
Poznámka k receptu
Jako přílohu podávejte opečené brambory nebo čerstvé pečivo.
Načítám komentáře...