Hrášková paštika se skopovou pečení

Seznam surovin

Na paštiku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso vykostíme a očistíme od loje. Omyté maso svážeme režnou nití nebo provázkem do balíčku, osolíme a opepříme. V pekáčku na rozpáleném oleji s máslem opečeme maso ze všech stran, přidáme oloupané stroužky česneku, rozmarýn, podlijeme horkým vývarem a pečeme asi 2,5 hodiny doměkka. Maso pravidelně otáčíme, přeléváme výpekem a podléváme vývarem. Hotové maso zabalíme do alobalu a ponecháme v teple.

Rozmražený hrášek propláchneme horkou vodou a necháme odkapat. Nakrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném másle dorůžova. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a společně s cibulí a hráškem rozmixujeme. Do hmoty vešleháme vejce a smetanu a ochutíme ji solí a pepřem.

Čtyři kulaté formy o průměru 10 cm vyložíme papírem na pečení a rozdělíme do nich připravenou paštiku. Pečeme ji v troubě vyhřáté na 150°C - 50 minut. Hotovou paštiku necháme vychladnout a ztuhnout. Maso nakrájíme na plátky a na talíři je doplníme vychladlou hráškovou paštikou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...