Hrášková paštika se skopovou pečení
Seznam surovin
- vývar masový 1 litr (na podlití)
- skopové maso 800 gramů (kýta)
- česnek 1 kus (1–2 paličky )
- máslo 30 gramů
- rozmarýn 1 snítka
- sůl 3 špetky
- pepř 1 špetka ( mletý)
Na paštiku:
Postup přípravy
Maso vykostíme a očistíme od loje. Omyté maso svážeme režnou nití nebo provázkem do balíčku, osolíme a opepříme. V pekáčku na rozpáleném oleji s máslem opečeme maso ze všech stran, přidáme oloupané stroužky česneku, rozmarýn, podlijeme horkým vývarem a pečeme asi 2,5 hodiny doměkka. Maso pravidelně otáčíme, přeléváme výpekem a podléváme vývarem. Hotové maso zabalíme do alobalu a ponecháme v teple.
Rozmražený hrášek propláchneme horkou vodou a necháme odkapat. Nakrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném másle dorůžova. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a společně s cibulí a hráškem rozmixujeme. Do hmoty vešleháme vejce a smetanu a ochutíme ji solí a pepřem.
Čtyři kulaté formy o průměru 10 cm vyložíme papírem na pečení a rozdělíme do nich připravenou paštiku. Pečeme ji v troubě vyhřáté na 150°C - 50 minut. Hotovou paštiku necháme vychladnout a ztuhnout. Maso nakrájíme na plátky a na talíři je doplníme vychladlou hráškovou paštikou.
Načítám komentáře...