Irské dušené maso na pivě
Seznam surovin
- jehněčí maso 600 gramů (kýta, nebo hovězí maso)
- brambory 600 gramů
- mrkev 200
- petržel kadeřavá/kudrnka 200 gramů
- cibule 200 gramů
- vývar
- olej
- česnek
- tymián 1 snítka
- pepř černý (mletý)
- sůl
- pivo tmavé 1/4 litru (Guinness, nebo jiné silné tmavé pivo)
Postup přípravy
Maso nakrájené na kostky osmahneme na tuku, přidáme cibuli nakrájenou na kostičky, osolíme, přidáme pepř a podlijeme vývarem.
Přiklopíme poklicí a dusíme, až je maso téměř hotové. Vyrestujeme na tuk, přidáme snítku tymiánu, česnek a podlijeme pivem.
Na pánvi rozpálíme olej a opečeme jíž předvařené brambory, mrkev a petržel. Osolíme a opepříme. Na dušené maso vysypeme opečenou zeleninu, přivedeme k varu a případně dochutíme.
Načítám komentáře...