Jehněčí kebab
Seznam surovin
- jehněčí maso 500 gramů (kýta)
Na marinádu:
- bobkový list 1 hrst
- petržel hladkolistá 1 svazek (nať)
- olej olivový 3 lžíce
- ocet vinný 1 lžíce
- šťáva citronová (z půlky citronu)
- jogurt bílý 3 lžíce
- oregano 1 lžíce
- česnek 3 stroužky
- bobkový list 2 kusy (rozdrcený)
- petržel hladkolistá 2 lžíce (nať)
- sůl
- pepř
Na omáčku:
- jogurt bílý 200 mililitrů
- česnek 1 stroužek
- sůl
- okurka salátová 1,5 kusu (nastrouhaná)
- máta 1 hrst (nasekaná)
Postup přípravy
Metličkou našleháme jogurt, citronovou šťávu, ocet a postupně přidáváme olej. Nakonec přimícháme všechny ostatní přísady.
Maso nakrájíme na stejně velké kostky, vhodíme do mísy s marinádou a necháme v chladničce asi na 2 hodiny. Přísady na omáčku smícháme a rovněž dáme do chladničky.
Masové kostky napíchneme střídavě s bobkovým listem na grilovací jehly a pečeme na grilu doměkka 5 - 10 minut. Při grilování potíráme marinádou. Upečené maso posypeme nakrájenou petrželí a podáváme s vychlazenou jogurtovou omáčkou.
Načítám komentáře...