Jehněčí kýta s cizrnou a paprikou
Seznam surovin
- jehněčí maso 1 kus (menší kýta)
- jogurt bílý 100 gramů
- paprika 1 kus
- cibule 1 kus
- olej olivový 2 lžíce
- rajčatový protlak 1 lžíce
- zázvor 1 lžíce (nastrouhaný a čerstvý)
- petržel hladkolistá 1 lžíce (čerstvá, nakrájená)
- pažitka 1 lžíce (nakrájená)
- pepř černý 1 lžíce (drcený)
- sůl
Na přílohu:
- cizrna 600 gramů (sterilovaná)
- žampiony 200 gramů
- jogurt bílý 100 gramů
- cibule 1 kus
- olej olivový 1 lžíce
- sůl 2 špetky
Postup přípravy
Maso omyjeme, osušíme, potřeme jogurtem smíchaným se zázvorem, pepřem a solí a necháme přes noc odležet. Druhý den kýtu pevně ovážeme provázkem, posypeme nasekanou petrželkou a pažitkou a položíme ji do pekáčku. Přidáme oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli, maso podlijeme sklenkou vody a olivovým olejem, pekáček přiklopíme, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a maso pečeme asi 1 hodinu.
Pak do pekáčku přidáme očištěnou, na čtverečky nakrájenou papriku a rajský protlak, znovu
přiklopíme a pečeme doměkka.
Mezitím připravíme přílohu. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme oloupanou nakrájenou cibuli a opečeme ji do růžova. Přidáme očištěné a překrájené žampiony, osolíme a podusíme doměkka. Pak přidáme 500 g odkapané cizrny a společně zvolna 15 minut podusíme.
Zbylou cizrnu rozmixujeme s jogurtem, osolíme a vmícháme do cizrny se žampiony. Upečené maso nakrájíme na plátky, rozdělíme spolu s výpekem s paprikou a cibulí na talíře a doplníme miskami s cizrnovou směsí.
Načítám komentáře...