Jehněčí na pomerančích
Seznam surovin
- jehněčí maso 1 kilogram (kýta)
- pomeranče 2 kusy
- sádlo 1 lžíce (nebo olivový olej)
- majoránka 1 lžíce
- rozmarýn
- tymián
- víno červené 1 sklenice
- pepř černý (mletý)
- sůl
- kapusta růžičková 250 gramů
- slanina 200 gramů (plátky)
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 170 °C (plynovou na stupeň 3). Jehněčí kýtu potřete lehce olejem a solí a pečte v troubě na mírném žáru půl hodiny.
Mezitím utlučte v hmoždíři pomerančovou kůru s rozmarýnem a majoránkou, k utlučené směsi pak přidejte víno, sůl a pepř. Vše je třeba dobře promíchat. Vyndejte jehněčí z trouby a zalijte je připravenou směsí. Pokračujte v pečení v troubě na 200 °C (plyn na stupeň 6) asi hodinu, dokud maso nezměkne.
Zabalte růžičkové kapustičky s dílky pomeranče do jemných plátků slaniny a pečte v troubě, dokud kapustičky nezměknou. Naporcujte na talíře a podávejte s vařeným bramborem.
Načítám komentáře...