Jehněčí pečeně s mrkvičkou a hráškem
Seznam surovin
- jehněčí maso 1 kilogram (kýta)
- hrášek cukrový 200 gramů (mražený, nebo čerstvé jarní lusky)
- mrkev 1 svazek (jarní karotka)
- česnek 2 paličky
- máslo 50 gramů
- cukr 1 špetka
- tymián 5 snítek (čerstvý)
- pepř bílý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Jehněčí maso očistíme a „prošpikujeme“ nakrájenými stroužky z jedné česnekové hlavičky. Stroužky z druhého česneku nastrouháme, smícháme s tymiánem a solí a vetřeme do masa. Zabalíme ho do alobalu a uložíme do druhého dne v chladu.
Pak maso vložíme i s alobalem do pekáče, podlijeme vodou do výšky asi 3 cm, pekáč přiklopíme a pečeme asi 50 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Maso vyjmeme z alobalu, vrátíme zpět do trouby a ještě dopečeme, aby získalo barvu.
Zeleninu očistíme a spaříme v osolené vodě (musí zůstat poloměkká). Vložíme ji do pánve s rozehřátým máslem, prohřejeme, osolíme, osladíme a opepříme.
Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme s teplou zeleninou.
Poznámka k receptu
Jako příloha se nejlépe hodí jarní rané brambory.
Načítám komentáře...