Jehněčí pečeně s mrkvičkou a hráškem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jehněčí maso očistíme a „prošpikujeme“ nakrájenými stroužky z jedné česnekové hlavičky. Stroužky z druhého česneku nastrouháme, smícháme s tymiánem a solí a vetřeme do masa. Zabalíme ho do alobalu a uložíme do druhého dne v chladu.

Pak maso vložíme i s alobalem do pekáče, podlijeme vodou do výšky asi 3 cm, pekáč přiklopíme a pečeme asi 50 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Maso vyjmeme z alobalu, vrátíme zpět do trouby a ještě dopečeme, aby získalo barvu.

Zeleninu očistíme a spaříme v osolené vodě (musí zůstat poloměkká). Vložíme ji do pánve s rozehřátým máslem, prohřejeme, osolíme, osladíme a opepříme.

Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme s teplou zeleninou.

Poznámka k receptu

Jako příloha se nejlépe hodí jarní rané brambory.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...