Jehněčí řízky po pastýřsku
Seznam surovin
- jehněčí maso 4 plátky (kýta)
- vepřové maso 50 gramů (uzený bůček nebo slanina)
- olej 50 mililitrů
- žampiony 50 gramů
- cibulová nať 1 svazek
- rajčata 1 kus
- smetana zakysaná 100 mililitrů
- sýr měkký 80 gramů (balkánský)
- víno bílé 100 mililitrů
- sůl
- pepř
- petržel kadeřavá/kudrnka
Postup přípravy
Uzené maso nakrájejte na kostičky, cibulky na kolečka a žampiony oloupejte a nakrájejte na plátky. Rajče spařte, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Řízky zprudka opečte na oleji z obou stran a dejte stranou na horký talíř.
Na tomtéž oleji osmažte cibulky, uzené, žampiony a rajče, osolte a opepřete a poduste. Podlijte směs vínem, přimíchejte smetanu a rozmačkaný sýr. Přidejte řízky, přikryjte a duste doměkka. Před podáváním posypte nasekanou zelenou petrželkou.
Poznámka k receptu
Jako příloha jsou vhodné pečené brambory.
Načítám komentáře...