Ovčácké řízky
Seznam surovin
- skopové maso 4 plátky (skopová, nebo jehněčí, případně vepřová kýta)
- sýr Brynza 150 gramů
- máslo 2 lžíce (rozpuštěné)
- sůl
- olej (na smažení)
- petržel kadeřavá/kudrnka (na ozdobení)
Na obalení:
- mouka pšeničná hladká (podle potřeby)
- vejce 2 kusy
- strouhanka
Postup přípravy
Plátky masa naklepejte, osolte a potřete máslem.
Brynzu rozmíchejte s nasekanou petrželkou. Na plátky masa natřete z jedné strany brynzu, přeložte napůl a sepněte párátkem nebo jehlou.
Řízky obalte v trojobalu a usmažte na rozpáleném oleji z obou stran doměkka.
Podávejte s bramborami nebo bramborovou kaší a s hlávkovým či okurkovým salátem.
Načítám komentáře...