Zbojnický špíz
Seznam surovin
- jehněčí maso 300 gramů (kýta)
- vepřové maso 300 gramů (libová kýta)
- cibule 4 kusy
- petrželka velkolistá 1 svazek
- bobkový list 1 list
- pepř černý 2 kuličky (celý)
- paprika zelená 2 kusy
- ocet vinný 2 lžíce (na zalití masa)
- slanina 250 gramů
- sůl
- pepř černý (mletý)
Postup přípravy
Maso nakrájejte na kousky, cibuli na silnější kolečka. Vinný ocet zřeďte trochou vody a svařte s celým pepřem, bobkovým listem a nasekanou petrželkou. Touto marinádou zalijte maso a cibuli a nechte stát alespoň hodinu.
Papriky a slaninu nakrájejte na plátky. Připravte grilovací jehly a rozehřejte gril. Na jehly napichujte střídavě maso, slaninu, cibuli a papriku.
Osolte, opepřete a opečte na grilu doměkka.
Podávejte s pečivem a se zeleninou.
Poznámka k receptu
Místo jehněčího masa můžete použít drůbeží.
Načítám komentáře...