Jehněčí medailonky
Seznam surovin
- jehněčí maso 1 kilogram
- sůl
- pepř
- česnek 8 stroužků
- olej 200 mililitrů
- mouka pšeničná hladká (dle potřeby)
- paprika 150 gramů
- cibule 1 kus
- žampiony 200 gramů
- víno bílé 80 mililitrů
- bylinky (bazalka, tymián)
- koření provensálské 1 lžička
- máslo 1 lžička
Postup přípravy
1 kg jehněčího masa nakrájejte na medailonky, lehce je naklepejte, osolte a opepřete. Potřete 4 rozetřenými stroužky česneku, vložte do misky a zalijte 200 ml oleje. Dejte odležet do chladničky na 90 minut. Maso obalte v hladké mouce, zprudka ho na pánvi orestujte a odložte stranou. Ve výpeku orestujte na hrubší plátky pokrájených 150 g zelené papriky, na kolečka pokrájenou 1 cibuli, 4 stroužky česneku, nakrájené na plátky, a 200 g na plátky nakrájených žampionů. Maso vraťte ke směsi do pánve a podlijte 80 ml bílého vína. Dochuťte špetkou bazalky a tymiánu a duste doměkka. Občas podlijte horkou vodou. Na závěr přidejte 1 lžičku směsi provensálských bylinek a 1 lžičku másla na zjemnění.
Poznámka k receptu
Recept lze použít i na jiný druh masa.
Načítám komentáře...