Jehněčí na majoránce

Seznam surovin

Na 6 porcí:

Jíška:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Přední jehněčí i s kostí uvařte v osolené vodě doměkka s celerem, petrželí a překrojenou cibulí se slupkou. Sceďte, maso nechte stranou a vývar uchovejte.

2. Jíška: Z másla, najemno nakrájené zpěněné cibule a hladké mouky připravte na mírném ohni světlou jíšku. Zalijte ji vývarem z masa, ochuťte česnekem utřeným se solí a majoránkou.

3. Omáčku nechte krátce (asi 10 minut) povařit a nakonec zjemněte smetanou. Vložte do ní na plátky naporcované maso a obojí ještě společně prohřejte a dochuťte.

4. Podávejte s jarní zeleninou (hrášek a mrkvička podušené na másle) a s bramborami. Posypte čerstvými bylinkami.

Poznámka k receptu

Jehněčí maso patří v tomto období k nejoblíbenějším a jeho úprava vařením je stejně tak chutná jako zdravá.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...